Rólunk

A Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány 1993-ban alakult a város önkormányzatának jóvoltából. Működésének, gazdálkodásának elősegítéséhez közhasznú szervezetté alakult, melynek bejegyzése 1998. január 1-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság által vezetett nyilvántartásban Pk. 61.482/1993/21 számot kapta. Az alapítvány tevékenységének típusa – figyelemmel a Khsztv.26.§. 8. pontjára- természetvédelmi, állatvédelmi tevékenység.

Közhasznú tevékenységét meghatározott célok alapján végzi az állatvédelem területén. Főbb célkitűzései hatékony, korszerű, európai normatíváknak is megfelelő telephely működtetése, üzemeltetése.

2020. július 01-től együttműködésben az NHSZ Zounok Zrt-vel látja el Szolnok város állategészségügyi feladatait, a város területén az állati hulladék összegyűjtését, ártalmatlanná tételével kapcsolatos közérdekű szolgáltatást.

2010-ben egy pályázat útján valósult meg a jelenlegi telep létrehozása. Tíz év elteltével azonban ebben az évben sikerül újra megújulni, növelni a telep rendezettségét, az állatok minőségi kezelését és ellátását. A jövőben is rendelkezünk az Alapító támogatásával, mely továbbra is biztosítja a telephely működési költségeinek finanszírozását.

A megújult létesítmény, ahol elkülönítve, de együttműködve a gyepmesteri részleggel, a korszerűsítés nagy mértékben megkönnyíti az itt dolgozó szakemberek munkáját.

A jövőben fontos feladatunk a felelősségteljes állattartásra nevelésben való aktív részvétel óvodákban, iskolákban, rendezvényeken, kulturális programokon.

A telephelyen viselkedés problémás gyerekeknek segítségnyújtás a közösségbe való integrációhoz. Családi programok szervezése, hogy megismerkedhessenek a jövőbeli gazdik, hogyan dönthetnek lelkiismeretesen az új családtagról.

A gazdátlan kutyusok is szolnokiak (!), így minden szolnoki felelős értük! Segíts Te is ahol tudsz!!

Minden kutya olyanná válik, amilyenné az ember teszi!