Pályázatok

A projekt címe: KULTURÁL(lat)TAN – helyi művészeti értékeken alapuló szemléletformálás a szolnoki közösség társadalmi felelősségvállalásának erősítéséért

A kedvezményezett neve: Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány

A szerződött támogatás összege: 5.000.000.- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt alapötletét az adta, hogy művészeti alkotások bemutatásával, illetve helyi művészek közreműködésével készüljön el egy olyan szórakoztató, szemléletformáló programcsomag, amely egyrészt a kulturális eseményeken keresztül közösségépítő erővel bír, másrészt a „személyiségfejlesztő potenciál kiaknázása” érdekében erős szemléletformálást eredményez. A programcsomag fókuszába természetesen az alapítvány alaptevékenységével összhangban, a felelős állat-, azon belül is legfőképpen a felelős kutyatartás témája került.

A Szolnok Városi Állatotthon pályázati programjának célja a kultúra közösségformáló erejének hasznosítása a társadalmi felelősségvállalás területén - ezen belül is a felelős állattartásra irányuló magatartásra történő szemléletformálás.

Projektünk keretében terveink szerint 3 alkalomból álló rendezvénysorozatot szervezünk: a Városi Gyermeknap, a Tiszavirág Fesztivál és a Szolnoki Gulyásfesztivál rendezvények kísérő rendezvényeként. Ismeretterjesztő előadásokat rendezünk a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek közreműködésével, kutyakiképző szakemberekkel közösen.

A projekt része továbbá egy fél éves szemléletformáló kampány megszervezése és lebonyolítása (molinók kihelyezése, rádió- és TV-spotok, közösségi média felületen történő megjelenés) a felelős állattartás témájában.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. március 31.

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02013