Örökbefogadás feltétele

Kedves Látogatók!

Kérjük, olvassátok el figyelmesen a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány Örökbefogadási menetét!

Az örökbe adás csak örökbe fogadási szerződéssel jöhet létre! Ha kiválasztottad a számodra legszimpatikusabb kutyust, amit megtehetsz a Facebook oldalunkon vagy a https://szolnokvarosiallatotthon.hu/orokbe-fogadas/ weboldalunkon akkor

Első lépésként írj egy bemutatkozó levelet, hogy miért szeretnéd ezt a kutyát és, hogy miért gondolod, hogy te lennél a legjobb gazdijelöltje a kiválasztott kutyának. Kérjük, hogy a levél végére mindig írj egy elérhetőséget, hogy fel tudjunk hívni.

Örökbe fogadó csak 25 év feletti és 60 év alatti személy lehet! Hogy miért? Mert nem csak a tudatos döntés a fontos, hanem az is, hogy tisztába legyél azzal ez nem csak kötöttséget jelent, hanem anyagi ráfordítást is. Vannak évenkénti kötelezettségek is. Nem beszélve arról, hogy sajnos a szeretett kutyánk is megbetegedhet, ami több tízezer forintba is kerülhet. És akkor még nem beszéltünk a különböző védettségekről (kullancs, féreg, szívféreg, bolha) A kutya nem egy tárgy, amit ha megunsz, kidobsz hanem ő is olyan érző élőlény mint te. Ennek tudatában fogadj örökbe!

Abban az esetben, ha a korhatár miatt nincs lehetőséged örökbe fogadni erre is van a megoldás, ha egy közvetlen rokon (szülő, gyermek) vállalja, hogy az ő nevére kerül a kutya, ezáltal kezességet vállalva érte akkor megtörténhet az örökbe fogadás. Természetesen az állatotthon a döntés jogát fenntartja!

Mivel az állatotthon rendelkezik telephellyel (5000 Szolnok, Besenyszögi út 721/7 hrsz.) ezért fogadó napokat tartunk kedden, szerdán, és szombaton 13.00-17.30.-ig ahol személyesen is kiválaszthatod a számodra megfelelő kutyát. Ha a szimpátia mindkét részről működik, akkor még legalább két látogatás szükséges ahhoz, hogy egyfajta kötödés kialakuljon a leendő gazdi és a kutya között. Amennyiben van másik kutya, vagy egyéb háziállat a gazdajelölt otthonában, akkor a döntéshozatal előtt velük együtt is meg kell szervezni egy találkozót, hogy lássuk, hogyan reagálnak egymásra Az örökbe adás döntéshozatalakor figyelembe vesszük a találkozón és az ellenőrzés során tapasztaltakat, valamint azon szempontokat, amely csakis és kizárólag a kutya érdekeit nézik. Minden esetben ellenőrizzük a kutya leendő̋ otthonát. Amennyiben az megfelelő̋, akkor létrejöhet a kutya örökbe adása.

A kutyák örökbe fogadásának feltétele, a 30,000 Ft támogatói adomány megfizetése. (ez a költség tartalmazza a chipet, oltásokat, parazita mentesítést, szívféreg tesztet, ivartalanítást, – ha a kutya kora megengedi, betegség esetén gyógykezelés, műtétek, kórházi ellátás.) Minden kutya 30.000 Ft függetlenül attól, hogy mennyi volt a költségünk. Ha több százezer forintot költöttünk rá akkor is 30.000 Ft. Ez az összeg egy szűrés is egyben, akinek ez gondot jelent…… gondoljuk csak végig?!

Egy-egy kutyára több jelentkező is van! Tudjuk és elhisszük, hogy nálad lenne a legjobb helyen, de a döntést mi hozzuk meg és senkinek nincs joga azt megkérdőjelezni, Védenceinket mi mentjük, gondozzuk, orvoshoz szaladunk, ápoljuk a lelküket, takarítjuk, itatjuk-etetjük őket, több órát foglalkozunk velük. A negatív kommentek minden esetben törlésre kerülnek!

Albérletbe nem áll módunkban ki adni kutyát!

Kisgyermek mellé csak kölyökkutyát adunk! Tudjuk, hogy sok kisgyermek szeretne kutyát, de azt is tudjuk, hogy a kisgyermekek óhatatlanul is meghúzhatják a kutya szőrét, rá taposhatnak és máris megtörtént a baj a kutya oda kap. Ezt a felelősséget nem vállaljuk!

Lefoglalni kutyát – Itt megkérünk, sőt nyomatékosan felszólítunk minden leendő gazdit, hogy csak abban az esetben jelentkezzen kutyáért, ha a felelősségteljes döntést meghozták, felkészültek és jól átgondolták a kutya tartás minden jó és rossz oldalát. Kutyát nem divatból tartunk, hanem mert egy életre társat és egyben családtagot választunk. Nem tudunk kutyákat hetekig tartani! Ezzel elvesszük a lehetőséget más mentésre váró́ kutyák elől!

Köszönjük, hogy elolvastátok és megértettétek az örökbefogadás menetét. 