Menhely vagy gyepmesteri telep?

Állatvédelemben nem túl jártas kutyások sem tudják biztosan, van-e különbség a gyepmesteri telep és a menhely között? A különbség egyszerű, mégis életekben mérhető.

Gyepmesteri elérhetőségek:
Majer József, Keskeny Gábor (+36 20) 936-6895

A gyepmester egy területileg illetékes, önkormányzat – jelen esetben a megbízott NHSZ Zuonok Zrt. – által fenntartott szolgálat, melynek feladata a kóbor, nem kívánt kutyák befogása, átvétele.

Ők nem csupán állatszeretetből végzik munkájukat, elsődleges céljuk az utcák rendben tartása. Ami vitathatatlanul fontos.

A befogott kutya 14 napig keresi eredeti gazdáját, majd a Jegyző rendelkezése alapján átkerül a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványhoz és szabadon örökbeadható.

Az Állatotthon az önkormányzat által létrehozott alapítvány, mely az államtól semmilyen anyagi támogatásban nem részesül, csupán az adó 1%-ából, adományokból és az önkormányzat által biztosított forrásból tartja fenn magát.


Szem előtt tartva a kutyák érdekét a gyepmesteri telep és az állatotthon közösen dolgozik és segíti egymást. A gyepmesteri telep soha nem altat el egészséges kutyát, biztosítja a kutyáknak a megfelelő orvosi ellátást és az otthon munkatársaival együtt megkeresik számukra az ideális családot.

Kutyával élni olyan, mintha egy szivárványon utaznál.....
Egyik végén a kölyökkor örömei, másik végén az időskor kincsei várnak Rád.