1% felajánlás

Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente.

Mi az az adó 1+1%?

Az 1 százalékos rendelkezéssel, Ön döntheti el az állam helyett hogy kinek szeretné felajánlani saját adójának fenti hányadát. A kedvezményezett egy civil (közhasznú) szervezet, továbbá egy elismert egyház lehet. Az 1 százalék összege átlagosan 4.423 forintot takar, de sok kicsi sokra megy alapon számos civil szervezetnek a túlélést jelentheti.

Mire költik a kedvezményezett szervezetek az 1%-ot?

Magyarországon a civil szervezetek jelentős hányadának a működés alapját jelenti ez az 1 százalék. Az állatvédelem területén dolgozó Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány 1993. óta dolgozik az állatok védelméért.

Hogyan tehetem meg a felajánlást?

Ha a NAV végzi az adóbevallást, vagy saját magának állítja össze a szükséges iratokat, akkor az online Ügyfélkapun keresztül teheti meg az adó 1+1% felajánlást. Ügyfélkapu regisztráció hiányában is kérheti a NAV-tól az adóbevallás elkészítését, az igénylés a NAV ügyfélszolgálatain nyújtható be. A módosítások végső határideje május 20.

Mit tehetek, ha az általam támogatott szervezettel szeretnék később is kapcsolatban maradni?

Engedélyezheti, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett civil szervezet megkaphassa. Ezt az engedélyt nem kötelező megadnia, de ha megteszi, az Ön által választott civil egyesület vagy alapítvány visszajelzést tud önnek küldeni az 1 százalék felajánlások felhasználásáról, valamint első kézből tájékozódhat a szervezet további programjairól, munkájáról.

A gazdátlan kutyusok is szolnokiak (!), így minden szolnoki felelős értük! Segíts Te is ahol tudsz!!

Minden kutya olyanná válik, amilyenné az ember teszi!